Leren varen

Je hebt een vaarbewijs nodig van zodra je een boot bestuurt die sneller vaart dan 20 km per uur of langer dan 15 meter is. Om je stuurbrevet te behalen, leg je een theoretisch examen af en moet je praktische ervaring bewijzen.

Zowel in Belgie als in het buitenland zal men voor het huren van een boot, vragen naar je stuurbrevet.

Start2Boat biedt ter voorbereiding van beide bekwaamheidsvereisten een gepaste opleiding aan. Je kan de modules in willekeurige volgorde doorlopen.

 

 

Theoretische opleiding stuurbrevet

In het stuurbrevet heb je twee categorieen: het "beperkt-" en het "algemeen stuurbrevet". Het verschil tussen beide is het gebied waar je mag varen.

Kijk voor meer info hierover bij onze "theorielessen".

Onze lessen worden gegeven in kleine groepen. Zo garanderen wij voldoende mogelijkheid tot vraagstelling en interactie.

Voor dit deel is het verplicht een examen af te leggen bij de FOD-mobiliteit. Je moet 60% behalen om te slagen op het examen.

Bewijs van praktische kennis

Het praktijkattest, het zogenaamde "dienstboekje", bewijst je praktische kennis op het water. Hieraan is (voorlopig nog) geen examen gekoppeld. Je kan dit op twee manieren bekomen:

  • Je kan 12 uur ervaring aantonen via een persoon die in het bezit is van een stuurbrevet.
  • Je volgt minimum 6 uur praktijkles bij een erkende vaarschool.

De praktijkopleiding bij Start2Boat bestaat uit 8 uur praktijk opleiding, waarbij je alle handelingen worden uitgelegd, voorgedaan en die je meermaals zelf leert uitvoeren.

Marifoon certificaat

Het marifoon bedieningscertificaat is niet noodzakelijk voor het behalen van het vaarbewijs.

Indien je echter een boot bestuurt uitgerust met een marifoon, moet je verplicht beschikken over het bedieningscertificaat. Het certificaat bekom je na het afleggen van een examen bij het B.I.P.T.

Ga je een boot huren in het buitenland, dan zal men je zeker vragen naar dit attest.

Meer info over deze opleiding vindt je bij "theorielessen".

Disclaimer

Alle informatie, zowel onder de vorm van tekst, bestanden als beelden als eender welke andere vorm wordt door Start2Boat enkel ten informatieve titel ter beschikking gesteld.

Start2Boat kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de onjuistheden of tekortkomingen in de gegevens zoals die vermeld staan op de site. Incorrecte gegevens of tekortkomingen op de site geven geen recht op een financiële compensatie.

Contact Details


Email: info@start2boat.be
Website: www.start2boat.be
Facebook: www.facebook.com/Start2boat

Krommehamlaan 32,
9031 Drongen,
België,
btw nr: BE0647988308