ICC aanvragen

ICC vaarbewijs - stuurbrevet behalen bij Start2Boat

Het International Certificate of Competence, kortweg ICC genoemd, wordt in de meeste Europese landen erkend als geldig vaarbewijs, samen met je Belgisch stuurbrevet.

Wil je in het buitenland gaan varen, dan is het handig om het ICC op zak te hebben. Vraag het zeker tijdig aan, want de procedure kan enkele weken duren.

Voor het bekomen van het ICC hoef je geen examen meer af te leggen. Indien je beschikt over een Belgisch vaarbewijs of stuurbrevet, kan je eenvoudigweg de aanvraag indienen bij de verschillende federaties, wij werken hiervoor met Waterski Vlaanderen (WSV)

Je dossier "aanvraag ICC" wordt door deze organisatie samengesteld en vervolgens doorgezonden naar de FOD mobiliteit ter goedkeuring. Voor deze administratieve verwerking betaalt u € 62.

TIP!!

kijk zeker na of u alle bijlagen correct heeft toegevoegd, enkel het VOLLEDIGE dossier wordt elektronisch verzonden naar de FOD mobiliteit.

Indien u het ICC aanvraagt voor de optie zeilen, dient u aan te geven dat u voldoende praktijkervaring met het zeilen hebt opgedaan.

Disclaimer

Alle informatie, zowel onder de vorm van tekst, bestanden als beelden als eender welke andere vorm wordt door Start2Boat enkel ten informatieve titel ter beschikking gesteld.

Start2Boat kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de onjuistheden of tekortkomingen in de gegevens zoals die vermeld staan op de site. Incorrecte gegevens of tekortkomingen op de site geven geen recht op een financiële compensatie.

Contact Details


Email: info@start2boat.be
Website: www.start2boat.be
Facebook: www.facebook.com/Start2boat

Krommehamlaan 32,
9031 Drongen,
België,
btw nr: BE0647988308